Vi håper du vil være medlem hos oss!

Ferske medlemmer

 På denne siden finner du mye nyttig informasjon som ferskt medlem i Molde Golfklubb. Her vil vi gå igjennom de viktigste du trenger å vite som ny golfer.

NB! siden oppdateres jevnlig, work in progress.

Ferske medlemmer som ønsker å gå en runde på banen med et erfarent medlem kontakter daglig leder! 


Utstyr i baggen

Alle som spiller golf må ha greengaffel med seg når man spiller golf. Denne skal ligge i bukselommen. Pegger, hansker og baller får du kjøpt enten på klubbhuset på dagtid eller hos klubbens Pro Bjørn Jarle Kleppen på kveldstid eller underveis i Veien til Golf kurset.
 

Golfbox

Når du blir medlem får du en link med brukernavn og passord til Golfbox. Golfbox er programmet alle golfklubbene i Norge bruker til medlemsregistrering, turneringer, fakturering av medlemskap etc. Som medlem er det her du registrerer score, melder deg på turneringer og booker starttid enten i egen klubb eller på andre baner i Norge.

Golfbox tilbyr også en app for booking av starttid og registrering av score. Her får du automatisk opp tildelte slag.

Når du er inne på hjemmesiden til Molde Golfklubb finner du login knappen til Goflbox når du scroller litt ned på hovedsiden.
 

Golfmore-driving range

Når du er innmeldt i golfklubben vil du få en velkomstmail fra Golfmore med instrukser om hvordan du skal ta i bruk appen. 

Som medlem kan du kjøpe rangeballer for rabattert pris. Vi har tre kategorier du kan velge mellom i Golfmore appen. 

Du kan bruke bankkort, men da koster ei bøtte med baller 25 kr.
 

Huskeregler for rangen

 • Ikke gå ut på gresset foran mattene
 • Personen ved siden av deg ser deg ikke om du står rett bak. Hold god avstand både til siden og bak så man ikke blir truffet av en golfkølle.
 • Legg ballbøtten tilbake ved ballautomaten.
 • IKKE slå når det kjører biler opp eller ned. Man er selv ansvarlig om man treffer kjøretøy eller personer. Så følg med på hva som skjer rundt deg.
 • Det er lov å prate, men ikke bråk så det forstyrrer de andre som står på driving rangen.

Etikette på banen

 • Møt opp til første tee til riktig tid! Trafikken på banen har økt og holder man tiden unngår man unødvendig kø på banen.
 • Fiks nedslagsmerker på green og legg tilbake torv i rough og fairway.
 • Har du booket en starttid men du kommer på at du skulle vært i bursdagen til tante Olga, gå inn på golfbox og avbestill tiden din så andre får brukt den.
 • Er man en fersk golfspiller vil man bruke mer tid på banen enn rutinerte spillere. Er det ingen som er rett foran deg på banen men du ser det er en gruppe som er rett bak deg. Slipp disse forbi så opprettholder vi flyten på banen. Men ikke stress, det viktigste er å ha det kjekt på golfbanen.
 • Rop FORE om ballen din er på avveie. Rop gjerne så høyt du kan. Da gir du beskjed til andre golfere at de skal gå i dekning så godt det lar seg gjøre. Dette er SVÆRT viktig å gjøre, både å rope og gå i dekning.
 • Ikke kjør trallen over green eller på teestedene. 
 • Vi har ingen strenge klesregler i golfklubben. Om du bruker fjellsko eller golfsko er helt opp til deg. Men toppløs går man ikke rundt, hverken på banen eller driving rangen. 
 • Tips for å spare tid på banen: Sett trallen eller baggen mot neste hull. Ta heller med deg de køllene du trenger bort til ballen. Eksempel: Trond slår ballen til høyre for green. Neste hull er til venstre for green. Trond setter da trallen sin til venstre for green og tar med seg de køllene han trenger bort til ballen.
 • Ikke bruk mer tid en nødvendig på greenen. Når alle har gjort seg ferdig med slagene. Ta med deg tralle/bag til neste tee. En i gruppen gjør seg klar til å slå. De andre går igjennom slag på forrige hull.
 • Vær klar når det er din tur. Prøv å ha riktig kølle klar når du skal slå. Ta 1-2 prøvesvinger, så slår du. 
 • Når det er flere i flighten og dere ligger spredt på fairway, gå bort til egen ball hvis dette lar seg gjøre og ta nødvendige mål og køllevalg i mens de andre gjør seg klar til å slå. Når noen andre i flighten skal slå, følg med på slaget. Dette gjelder både for sikkerhet og for å hjelpe de som slår å se etter ballen og hvor den ender opp.
 • Trykker man på “tips for å bruke mindre tid” får man opp en side med gode tips for å spare tid på banen så man unngår å stresse når man spiller.
 • En 9 hulls runde med golf skal ta ca 2,5 time. Da har man 16-17 minutt i snitt per hull. Går man 9 hull på mye mer enn dette uten kø foran går man for tregt.
Her er en artikkel fra Norsk Golf med noen tips om hvordan holde tempo på banen

 

Klubbhuset

Klubbhuset er åpent for medlemmer fra 07:00-00:00 hver dag. Her er det bare å ta turen innom for å ta seg en kopp kaffe og slå av en prat med et annet medlem. Her er det ofte medlemmer innom for å enten spille simulator eller for å være sosial. Daglig leder har kontor på klubbhuset, her er det bare å stikke innom hvis du lurer på noe.


Simulator

Booking av simulator gjør du på enten golfbox eller golfbox appen. Skal man spille en bane bør man booke en time per person som skal spille. Her anbefaler vi at du laster ned Trackman Golf appen. Her lager du en bruker og legger inn det handicapet du har ute. Se fanen simulator for mer info eller kontakt daglig leder om du trenger hjelp til app eller hvordan man bruker simulatorene.

 

Turneringer

Vi arrangerer en del turneringer på Eikrem. Målet er at alle kan delta på alle turneringer uansett handicap. Men har man akkurat startet med golf kan det sitte langt inne å melde seg på turneringer uten å vite hva det innebærer. Og har man akkurat tatt kurset kan det være lurt å gå noen vanlige runder på banen før man deltar på turnering.

Vi starter alltid sesongen med Vårhullet. Her er det tre forskjellige klasser der spillerne blir delt opp etter handicap. De som er ferske spillere spiller da i klasse C som går fra 25,0 til 54 i handicap. Her spiller man stableford. Vi går igjennom de forskjellige spillformene i turnering helt nederst på siden.

Turneringer kan virke litt skummelt i starten. Det høres mer høytidelig ut enn hva det egentlig er. For en nybegynner vil vi anbefale å melde deg på en scramble turnering, her kan man melde på lag med opp til fire personer. Vi har også en scramble turnering der man ikke kan melde på lag, der klubben blander lagene etter handicap.


Spillformer

Når dere går en vanlig runde ute på banen velger man selv om runden skal være handicap tellende. Man kan gå treningsrunde der man ikke teller slag. Dette kan være greit i starten. Da kan fokuset være å bli kjent med banen.

Scorekort med hvor mange tildelte slag kan man skrive ut på greenfee bua ved siden av inngangsdøren til klubbhuset. Her logger man inn med golfbox brukeren så velger man tee sted. Eller man finner scorekortet på golfbox appen. Igjen vil vi minne dere om å ikke nøle med å ta kontakt med daglig leder hvis dere lurer på noe eller trenger hjelp.

Golfens spillformer

I golfsporten har vi veldig mange ulike spillformer, og det kan nok virke uklart for mange av oss hvordan man egentlig skal gjennomføre enkelte av disse spillformene. Her er en forklaring på de mest brukte spillformene.


Spillemåter

Spillemåtene er singelspill, parspill og lagspill.

I singelspill utgjør en spiller en side.

I parspill danner to spillere side og spiller en felles ball eller hver sin ball.

I lagspill danner flere enn to spillere side, spiller minst to baller og oppnår et felles resultat.


Spilletyper

Det er to hovedtyper av golfspill; matchspill og slagspill.

Matchspill er spill om hull.

Slagspill er spill om best totalresultat etter spil av den fastsatte runden eller rundene.

Visse spesille regler som gjelder slagspill er så vesentlig forskjellige fra dem som gjelder matchspill at å kombinere disse to spilletyper ikke er praktisk mulig og heller ikke tillatt (Regel 33-1).


Spilleformer

Slagkonkurranse

Slagspillkonkurranse der det spilles en fastsatt runde og totalresultatet teller. Alle hull må hulles ut. Kan regnes uten hcp (brutto) eller med hcp (netto).


Stableford

Former for slagkonkurranse hvor det spilles mot en fastsatt score på hvert hull. (Se regel 32)
 

Fourball - Bestball

To spillere danner lag og spiller hver sin ball.

Lagets beste resultat på hvert hull teller. (Se regel 30 og 31).
 

Foursome

To spiller mot to og hver side spiller en ball. Hver side spiller annen hver gang fra utslagstedet, og annen hver gang på ballen. (Se regel 29).

Provisorisk eller annen ball i spill fra tee skal spilles fra den tee hvorfra den opprinnelige ballen ble spilt.
 

Greensome

En modifisert form av foursome. Begge spillere slår ut fra utslagsstedet og velger deretter hvilken ball de vil spille videre. Den som ikke slo den valgte ballen slår det andre slaget, deretter spilles det som i foursome. I greensome kan man velge hvem som slår provisorisk ball.
 

Scramble

Hvert lag består av to, tre eller fire spillere. Samtlige spillere slår hver sin ball fra utslagsstedet. Deretter velger laget den best plasserte ballen. Øvrige baller plukkes opp. Deretter dropper spillerne i valgfri rekkefølge innen en køllelengde og slår sine slag. Spilleren med den valgte ballen slår IKKE neste slag. På greenen  plasseres ballene på samme punkt som valgte ball og i bunker gjenskapes ballens leie. Så snart noen i laget har hullet ut, noteres scoren og laget fortsetter til neste hull. Turneringene bør spilles uten hcp. Hvert lag bør kombineres slik at sammenlagt hcp. blir så lik som mulig.
 

Slaggolf

Spilles som slagkonkurranse, men hvor antall slag pr. hull er begrenset. Alle spillere får spille maksimalt fire(4) slag mer enn hullets par. Har spilleren ikke hullet ut etterdisse slag, plukkes ballen opp og scoren noteres til hullets par + fem (5).
 

Texas Scramble

Texas Scramble er en svært sosial og uproblematisk spilleform. Klubbene kan i stor grad velge detaljreglene selv. Våre regler kan f.eks være som følger:

Det spilles med 3 eller 4 spillere på hver flight. Hver flight er et team og konkurrerer med de andre teamene. Hcp for hver spiller summeres. Grønt Kort spillere får Hcp 36. Totalen deles på antall spillere på laget. ¾ av dette blir lagets Hcp.

Alle slår ut sin ball fra utslagstedet. Alle spiller neste ball fra den beste posisjonen.

Kapteinen på laget avgjør den beste posisjonen, og alle plasserer og spiller sine baller innen en køllelengdes avstand fra denne posisjonen.  

På green brukes ikke en køllelengde, der plasseres alles ball på samme sted så korrekt som mulig. Alle spiller sine senere baller inntil en ball er i hullet. Alle må ha minst 2 utslag fra tee som tellende for laget.  

Hvert team har en kaptein (normalt er det spilleren med laveste Hcp) som bestemmer foretrukket ballplassering, fører score og sørger for at hver spiller har minst 2 tellende utslag.



Med andre ord; det er mange forskjellige måter å spille golf på! Prøv det ut og opplev golfspillet på nytt :-)